Monday, 16 April 2012

Superenkel Heklet Kurv Oppskrift / Easy Peasy Basket Pattern

ENGLISH PATTERN HERE!

Jeg har strikket mer eller mindre daglig (eller ukentlig) i de siste fire årene. Men, jeg har aldri fått fikset meg noe pent til å oppbevare strikketøyet i. Så, i de siste fire årene har strikketøyet mitt levd med oss i en mer og mer sliten plastikkpose. Det kjekke med en plastikkpose er jo at jeg har mengder av de, og det er god plass til ting oppi de. Men, pent er det ikke.

Så, etter å ha irritert meg over hvor stygt det er med en sliten plastikkpose som slenger rundt på sofaen i fire år (ja, jeg er ikke alltid raskest av meg), så bestemte jeg meg for å hekle en kurv til strikketøyet.

Noen nøster veldig tjukt ullgarn i mørk sjokoladefarge, heklepinne 6, og en uke senere så var vidunderet ferdig. Veldig enkelt, overraskende pen kurv, og veldig veldig kjedelig.

Mønsteret er superenkelt. Egentlig for enkelt til å kalles et mønster, men om noen skulle være interessert så gjorde jeg det slik:

KURV:
Bunn:
Start med en magisk sirkel og hekle 5 masker i denne. Avslutt med en kjedemaske. Stram sirkelen.
1.omg: Hekle 1 lm, hekle 2 fm i hver fm, avslutt sirkelen med kjm (10 masker)
2.omg: Hekle 1 lm, *hekle 2 fm i hver fm 4 ganger, deretter 1 fm i 5. maske* - gjenta **en gang avslutt sirkelen med kjm (18 masker)
3.omg: Hekle 2 lm, *hekle 1 stav i 1. fm, deretter 2 staver i neste fm *  - gjenta ** 8 ganger, avslutt sirkelen med kjm (27 masker)
4.omg: Hekle 2 lm, *hekle 1 stav i 2 første fm, deretter 2 staver i neste fm *  - gjenta ** 8 ganger, avslutt sirkelen med kjm (36 masker)

Fortsett økingen slik på hver omg med 1 fm mer mellom hver økning til arb måler ca 25 cm i diameter.

Vegg:
Videre hekles det 1 stav i hver fm til veggen måler 20 cm.  Klipp og fest trådene. Brett kanten øverst dobbelt.  Stapp masse saker inn i kurven.

No comments:

Post a Comment